Αρωγή του CAR4CARE στο 2ο Διεθνές Εκπαιδευτικό Συνέδριο " ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ 2016

Ολοκληρώθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου, 4 Ιουνίου, οι εργασίες του 2ου Διεθνούς Εκπαιδευτικού Συνεδρίου για την Αντιμετώπιση Καταστροφών από Σεισμό & Άσκηση Σεισμού, «ΕΓΚΕΛΑ∆ΟΣ 2016», το οποίο συνδιοργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής (Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας) µε την εθελοντική ομάδα «Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Αιγάλεω».

Το συνέδριο παρακολούθησαν στελέχη δημοσίων υπηρεσιών που σχετίζονται με θέματα πολιτικής προστασίας και εθελοντές πολιτικής προστασίας από την Αττική και όλη την Ελλάδα καθώς και εκπρόσωποι από εθελοντικές ομάδες από την Ευρώπη. Συνολικά στο συνέδριο παρουσιάστηκαν από μέλη της επιστημονικής κοινότητας, ανώτερα και ανώτατα στελέχη υπηρεσιών και φορέων του Δημοσίου και εξειδικευμένους εθελοντές, 21 εισηγήσεις που κάλυψαν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που σχετίζονται τους σεισμούς και τη διαχείριση - αντιμετώπιση των άμεσων καταστάσεων που ακολουθούν φυσικές καταστροφές.

Μετά από την ολοκλήρωση των εισηγήσεων, ακολούθησε επίδειξη απεγκλωβισμού θυμάτων σεισμού από µέλη εθελοντικών ομάδων της Ελλάδας και του εξωτερικού, η οποία πραγματοποιήθηκε στο κτίριο του Δήμου Αιγάλεω και την οποία παρακολούθησε μεγάλος αριθμός συνέδρων.  Το CAR4CARE και η ΑΝΑΜΕΤ ΑΕ  παρεχώρησαν 2 οχήματα τέλους κύκλου ζωής για τις ασκήσεις απεγκλωβισμού.

 

Χάρτης Ιστοσελίδων | Όροι Χρήσης | Η πολιτική μας για τα Cookies | Δήλωση επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων